петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Стреляха по джип на „Цариградско шосе“ в София

      Стреляха по джип на столичния булевард „Цариградско шосе“. Стрелбата е станала на бензиностанция близо до мола на булеварда. Според информация покушението е било насочено срещу Димитър Стоянов, известен като Митко Русия.

      Джипът е надупчен от няколко куршума. При стрелбата е ранен Митко Русия, но нараняванията му са в областта на ръката. Стрелецът е бил млад мъж, който се е прицелил в автомобила, докато е бил спрял до една от бензинколонките.

      Раненият Димитър Стоянов е свързан с дела за склоняване на жени към проституция и за рекет. Русия беше задържан през 2010 година в акция „Силоваците“, насочена към хора от подземния свят. По това време министър на вътрешните работи беше Цветан Цветанов.

      По-късно Данаил Манолов и Димитър Стоянов – Митко Русия, са обвинени в участие в организирана престъпна група и за ръководене на такава, от страна на Митко Русия.
      Групата на Митко Русия стана известна чрез разследвания на в. „24 часа”. Трима сводници и две проститутки разказват през 2010 г. в редакцията за вълна от брутално насилие, което се налага в този бизнес в цяла София. Нагли бригади от дебели мъже, изпратени от Митко Русия, искали между 100 и 200 лв. месечно от всяка компаньонка в столицата. Който отказвал – бой, стригане на косите с нож и заплахи за заливане с киселина.
      След посещението на мутрите, ако бардакът откажел да плати, следвала полицейска акция и дознание. Тъй като в рекетьорските набези били замесени и служители на полицията, сводниците написали писмо до вътрешния министър Цветанов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ