петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        Стрелецът от „Стрелбище“ – с психични отклонения, но неосвидетелстван

        Барикадиралият се бивш полицай в ж.к. „Стрелбище“ е притежавал две незаконни оръжия. Това заявиха главният секретар на МВР Георги Костов и началникът на СДВР Младен Маринов, които излязоха с извънреден брифинг по случая, който вдигна на крака униформените служители през уикенда.
        По техни думи Петър Коджейков е стрелял само с едното оръжие, което е отдавна притежавано без никакво разрешение затова.
        Все още не е ясно какво е психическото състояние на 69-годишния мъж. От МВР обаче са категорични, че по време на операцията по обезоръжаването му, той е бил в напълно неадекватно състояние. Преди време Коджейков е получил инсулт, който предизвиква психични отклонения. Той обаче не е освидетелстван.
        По време на задържането му, бившият началник на 4-то РПУ в София е стрелял два пъти по служители на реда на места, които могат да застрашат живота им. Двамата обаче не са ранени, защото са оборудвани с противокуршумни щитове.
        Припомняме, че драмата продължи близо 24 часа. Коджейков стреля по дъщеря си, която служители на реда успяват да изведат от апартамента, за да й бъде оказана лекарска помощ. В помещението с 69-годишния мъж обаче остава съпругата му, която е трудно подвижна. След тактики, използвани от униформените, и тя бива изведена навън. Борбата приключва без ранени и жертви след близо денонощие, когато бившият полицай бива задържан от свои колеги и откаран в болница.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ