петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        Арестуваните полицаи – замесени в наркотрафик

        Задържаните при вчерашната акция на СДВР двама полицаи са организирали схема за наркотрафик.

        Служителите на реда са изнудвали студент да продава дрога и да търси момичета, които да проституират. Това съобщиха от прокуратурата. Младежът, който е попаднал под натиска на полицаите, е станал ключовата фигура по задържането на униформените.

        Историята започнала на 12-и февруари, когато единият от задържаните – 24-годишният полицай Божидар Милев е нахлул в общежитието на студента по сигнал, че в него има наркотици. След като намерили дрога, униформените отвели момчето в Седмо РПУ и започнали да му оказват както физически, така и психически натиск. Искането на Милев – да му съдейства в разпространението на наркотици, а заплахата – ако не го направи, полицаят „ще му съсипе живота“. В студента имало 337 лв. Милев е взел 330 и му е казал, че на другия ден иска още 670 лв. След няколко следващи срещи, униформеният служител обяснил на студента, че трябва да му дава 300 лв. седмично, за да го покровителства и трябва да работи за него чрез търговия на дрога. Другото искане – момчето да търси момичета, склонни да проституират. Последвал сигнал от младежа в прокуратурата.
        „Униформеният казвал на студента кога да продава дрога, къде, от кои полицаи да се пази, с какви коли са се движили. Няколко срещи между студента и полицая са записани със СРС-та“

        В хода на разследването като обект влиза и втори полицай – Николай Апостолов. Той щял да контролира наркотрафика пред Народния театър. Представя се за човек, който работи за хора като Златко Баретата и Митьо Очите. Дрогата е давана на студента, опакована в шоколадови яйца. На 12 март до разследващите стигат два вида наркотици – марихуана и пико.

        „Апостолов твърдеше, че има собствен готвач, който бърка пико за него. Представи една марка, която била негова собствена и неговите готвачи я правели. За съжаление, някои от служителите явно гледат твърде много филми”, коментира заместник-директорът на „Вътрешна сигурност” в МВР Павлин Коджахристов.

        До ареста на двамата полицаи се стига след като студентът се среща с Апостолов и му дава белязани от разследващите пари. Другият замесен в наркомрежата – Божидар Милев е арестуван след гонитба с негови колеги от следствието, при която Милев произвежда изстрели с думите „и аз съм полицай“. Срещу него е повдигнато обвинение за получаване и предоставяне на подкуп чрез злоупотреба със служебно положение. Апостолов ще бъде съден за разпространение на наркотици.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ