вторник, 24.09.24
9.6 C
София
12 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Откриха бордовите самописци на катастрофиралия самолет на „Иджипт еър“

      Издирвателните екипи откриха бордовите самописци на катастрофиралия в четвъртък самолет А320 на египетската авиокомпания „Иджипт еър“. Това съобщи днес телевизия Си Би Ес, като се позова на източници от правителството на Египет.

      По данни на телевизията „черните кутии“ се намират в района на гръцкия остров Карпатос, където бяха намерени първите отломки от лайнера и някои предмети – собственост на пътници. Предприети са действия за изваждането им.

      Самолетът, пътувал по маршрут Париж-Кайро, изчезна от екраните на радарите на около 280 километра от египетския бряг. Машината рязко изгубила височина, направила няколко завоя, а след това паднала във водата.

      На борда е имало 66 души – 56 пътници, сред които три деца, и 10 души екипаж. Според списъците на авиокомпанията в самолета е имало граждани на 12 страни, повечето египтяни и французи.

      Аварийна сигнализация, предупреждаваща за задимяване, се е задействала на борда на самолета минути преди катастрофата по данни на Си Ен Ен. Френското бюро за авиационни разследвания и анализи БЕА потвърди информацията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ