понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      МВнР: Норвегия затваря границите си заради COVID-19

      Норвегия затваря границите си като в страната ще бъдат допускани само граждани, които имат статут на постоянно пребиваване, съобщават от Министерството на външните работи.

      От там изтъкват, че по информация на посолството ни в Осло новите изисквания влизат в сила в полунощ на 28 януари срещу 29 януари 2021 г.  Те са с цел да бъде ограничено разпространението на по-заразния британски щам на коронавируса. 

      Изключения от изискването се прави по хуманитарни причини, сред които оказване на специални грижи за граждани в Норвегия, за чужденци, които се събират с деца си; близки членове на семейството на постоянно пребиваващи в Норвегия, като кръгът обхваща единствено съпрузи, партньори, малолетни деца, родители. Изключения се прилагат и за журналисти и персонал на чуждестранни медии, за моряци и екипажи в авиацията, за чужденци, ангажирани с превоз на стоки и пътническия транспорт, за чужденци, ангажирани с критични социални функции и др.

      Две седмици след въвеждането на новата мярка норвежките компетентни органи ще направят оценка за нейната ефективност и за нуждата на евентуалното ѝ продължаване.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ