неделя, 29.09.24
13.3 C
София
21 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Томов, ЦИК: Искаме да осигурим на българите в чужбина да гласуват без ужасяващи опашки

      Loading the player...

      Очакваме на изборите да осигурим възможност на всички български граждани извън страната да гласуват при нормални условия без ужасяващи опашки. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов по време на първия брифинг на комисията за предстоящите избори.

      Той коментира разкриването на така наречените автоматични секции. „Секциите, които приемаме по чл. 14, т. 3 на Изборния кодекс са над 500. Това е рекорден брой секции извън страната за всички избори, които досега са произвеждани. Тепърва предстои стартирането на процедурата по събиране на заявления, които избирателите могат да подават и директно по електронен път на страницата на ЦИК или до дипломатическите и консулските представителства. Очакваме, че на тези избори наистина ще осигурим възможност на всички български граждани, живеещи извън страна, да гласуват при нормални условия без да възникват ужасяващи опашки, без да имат нужда да минават стотици километри, за да могат да участват в изборите в страната.

      „Предходните избори са показали, че желанието на българите в чужбина да участват в изборите е на незапомнено високо равнище. Логистиката за изборите в чужбина е един от най-сложните проблеми, които има ЦИК. В момента в доста отношения сме в период на обсъждане по какъв начин да организираме изборите и разяснителната кампания извън страната така, че те да са по-ефективни“, заяви още Цветозар Томов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ