събота, 28.09.24
15.5 C
София
18 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Нито една от държавите от ЕС не е съгласна да приема масово бежанци от Афганистан

      Нито една от държавите от ЕС не е съгласна да приема масово бежанци от Афганистан. Ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли изрази дълбоко разочарование от този факт, говорейки в сряда на форум за стратегическа сигурност в словенския град Блед.

      „Дълбоко съм разочарован от вчерашното решение на Съвета по вътрешни работи на ЕС. Видяхме много страни извън Европейския съюз, които посрещнаха афганистански бежанци, търсещи убежище, но не виждаме нито една държава от ЕС, която да е направила същото. Всички мислят само за онези [афганистанци], които са работили с нас и техните семейства, но никой няма смелостта да предложи убежище на всички, чийто живот все още е в опасност днес. Не можем да се преструваме, че афганистанският въпрос не ни засяга, защото сме участвали в тази мисия [военната кампания на САЩ, която продължава от 2001 г.], споделяща нейните цели и задачи „, каза Сасоли.

      На извънредно заседание на Съвета на ЕС на ниво министри на вътрешните работи, проведено на 31 август в Брюксел, беше решено да се предотврати повторение на миграционната криза 2015-2016 г., когато повече от милион нелегални мигранти пристигнаха в ЕС. Министрите заявиха, че Европейският съюз възнамерява да предотврати появата на масова миграция от Афганистан в Европа. За тази цел Брюксел възнамерява да окаже голяма подкрепа на страните от региона, които ще приемат бежанци. Освен това ЕС ще засили сигурността на външните си граници и всички случаи на предоставяне на убежище на имигранти от Афганистан ще се разглеждат поотделно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ