петък, 27.09.24
18.8 C
София
23 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      Уволнени са митничарите от Северна Македония, пропуснали автобуса-ковчег без лиценз

      Снимка: Булфото

      Уволнени са двамата митничари, пропуснали автобуса да излезе от Северна Македония без необходимите документи. Предстои да бъде санкциониран и техният пряк ръководител. Това заяви главният прокурор на РС Македония Любомир Йовески пред Би Ти Ви и обясни, че по време на огледа на изгорелия автобус на АМ „Струма“, той е видял пластмасови туби, които не са изгорели. 

      „Тезата за тубите е спекулация, българските прокурори работят по нея“, допълни той.

      В системата на митницата не е отразено дали автобусът да е имал разрешително за международен превоз на пътници. Излизането на автобуса от държавата изобщо не е отразено в митническата система, според първоначалната проверка.

      Българските власти проверяват дали е имало туби с гориво в автобуса. Той потвърди, че на мястото на инцидента е видял пластмасови туби, но те не са били изгорели. Той определи като спекулация твърденията, че инцидентът е причинен заради възпламеняване на въпросните туби. 

      „Няма да водим паралелно разследване, такова се води от прокуратурата на България – ние ще съдействаме. Ще изчакаме резултатите и тогава обвинението на Северна Македония ще вземе решение как да постъпи след това“, заяви Йовески. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ