сряда, 02.10.24
10.7 C
София
13 C
Пловдив
13.7 C
Варна
Search Suggestions

      Най-голямата военна операция на Израел на Западния бряг от десетилетия: Хиляди бягат

      Хиляди избягаха от най-голямата военна операция на Израел в окупирания Западен бряг поради риска от разпространение на насилието, пише Independent.

      Най-малко 12 палестинци, включително три деца, са убити и над 100 са ранени по време на израелската атака в бежанския лагер в Дженин, която започна с нападение с дрон в понеделник. ООН съобщава, че израелските военни булдозери са унищожили ключови пътища, спирайки линейките да влязат в лагера, който е загубил достъп до питейна вода, електричество и в някои райони хранителни доставки.

      „В този момент завършваме мисията и мога да кажа, че обширната ни дейност в Дженин не е еднократна операция“, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху.

      Израелската армия заяви, че има за цел „да осуети тероризма и да премахне заплахите“, докато източник от отбраната каза, че силите са започнали да се изтеглят късно във вторник.

      Кметът на Дженин Нидал Ал-Обейди обяви, че около 4000 палестинци, близо една трета от лагера, са избягали, за да останат при роднини или в приюти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ