събота, 21.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Белослава Кръстева: Имаме реален шанс за злато от Олимпийските игри

      Шахматистката Белослава Кръстева заяви в предаването „Арена спорт“ по БНТ 1, че успехът на българския национален отбор на европейското първенство в Будва показва с какъв голям потенциал разполагат „трикольорите“. 

      „Емоциите са големи. Все още не мога да осъзная какво се случва. Знам само, че този успех е един добър старт и е показателно за това на какъв потенциал имаме всички момичета в отбора. Смятам, че имаме реален шанс и за злато от Олимпийските игри“, сподели Белослава Кръстева.

      Председателят на Българската федерация по шахмат Милен Василев също изрази задоволството си от успеха на състезателките ни.

      „Това е един исторически успех. Аз като шахматист съм мечтал за това от 35 години и се радвам, че успяхме да осигурим участието на тези момичета. Българска спортна федерация по шахмат в мое лице и в лицето на световната и европейска шампионка Антоанета Стефанова осигурихме това участие“, заяви той.

      Василев коментира и проблемите в този спорт, които през последните години бяха така належащи.

      „Стигна се до тук заради злоупотреби, които бяха извършени по време на управлението на Силвио Данаилов и Управителния съвет. Най-големият проблем е, че миналата година служебният министър на спорта Весела Лечева даде лиценз на една федерация, която е създадена преди около година и половина. В нея членуват около пет човека от това компроментирано управление. Поради неясни за нас причини, от три федерации, които се кандидатираха за лиценз, я получи точно тази“, каза Василев.

      Снимка: БГНЕС 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ