петък, 27.09.24
12.9 C
София
15 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      БЛИЗКИЯТ ИЗТОК: Израелски министър призова за удар по газа с ядрена бомба

      Крайнодесният министър на наследството на Израел Амихай Елияху поднови в сряда призива си за удар по ивицата Газа с „ядрена бомба“.
      „Дори в Хага знаят позицията ми“, цитира вестник „Таймс ъф Израел“ думите на Елияху по време на обиколка в град Хеброн на Западния бряг, във връзка с предишния му призив за използване на ядрени оръжия в Ивицата Газа.
      През ноември Елияху каза, че пускането на „ядрена бомба“ върху ивицата Газа е „вариант“.
      Министърът с екстремистка реторика срещу палестинците, също призова за насърчаване на населението на Газа да мигрира от анклава.
      На 29 декември Южна Африка заведе дело в Международния съд с искане за разпореждане срещу Израел на основание, че израелските атаки срещу Газа нарушават Конвенцията за геноцида.
      Южноафриканският правен екип е включил изявленията на Елияху за ивицата Газа в досието, представено на съда.
      След приключване на заседанията на 11-12 януари, съдът започна съвещания, след като разгледа становищата и доказателствата на страните.
      Израел започна смъртоносна офанзива срещу ивицата Газа след атака на Хамас на 7 октомври, убивайки най-малко 25 700 палестинци и ранявайки 63 740 други. Смята се, че близо 1200 израелци са били убити при атаката на Хамас.
      Израелската война остави 85% от населението на Газа вътрешно разселени на фона на остър недостиг на храна, чиста вода и лекарства, докато повече от половината инфраструктура на анклава е повредена или унищожена, според ООН.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ