неделя, 29.09.24
11.4 C
София
16 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      Олимпик Лион засвидетелства добрата си форма с обрат срещу ‘’канарчетата’’

      Олимпик Лион се наложи над Нант с 3:1 като гост в мач от 28-ия кръг във френската Лига 1. Матис Аблин даде аванс на „канарчетата“ в 16-ата минута, но „хлапетата“ осъществиха пълен обрат в рамките на две минути, след като Александър Лаказет изравни, а Малик Фофана направи резултата 2:1 в полза на Лион в 77-ата минута. Гифт Орбан сложи окончателно точката на спора с гола си в добавеното време.

      След този успех Олимпик Лион вече има 38 точки в актива си, заемайки 10-то място, докато за Нант битката за оцеляване продължава, след като тимът е точно над чертата на 15-то място с 28 точки.

      Двубоят започна с натиск от страна на Нант. В 14-ата минута Мостафа Мохамед получи топката в наказателното поле на Лион и стреля към вратата, но Антони Лопеш отрази.

      Две минути по-късно Нант успя да поведе, след като Флорен Моле центрира за Матис Аблин, който засече с глава от близко разстояние и порази целта.

      Нант продължи да бъде изключително опасен. В 21-ата минута Аблин намери пространство за изстрел от близко разстояние, но Лопеш се справи с удара му и спаси.

      „Канарчетата“ можеха да удвоят преднината си в 36-ата минута, когато Мостафа Мохамед получи топката и стреля от близка дистанция, но нацели десния страничен стълб на вратата.

      Лион бе преобразен на старта на второто полувреме. В 47-ата минута Ернст Нуама проби в наказателното поле и стреля, но бранител на Нант блокира изстрела му.

      Саид Бенрама получи топката в наказателното поле на Нант и стреля, но Албан Лафон напомни за себе си отрази. Последва добавка от страна на Малик Фофана, но стражът на Нант отново спаси. Дойде ред на Александър Лаказет, който вече прати топката в мрежата.

      Две минути по-късно Олимпик Лион успя да осъществи пълният обрат, след като Айнсли Мейтланд-Найлс центрира за Малик Фофана, който с удара си в левия ъгъл преодоля Лафон.

      В седмата минута на добавеното време Олимпик Лион организира контраатака, като Мама Балде проби по дясното крило през разредената отбрана на Нант, като сви топката за Гифт Орбан, който от близко разстояние прати топката в мрежата.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ