петък, 27.09.24
16.8 C
София
15 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Гробищата в София: Общинският съвет ще обсъди създаване на временна комисия

      След хвърлената светлина върху управлението и дейността на гробищните паркове в София, Столичният общински съвет предприема мерки. 

      Създаване на временна комисия на Столичния общински съвет (СОС) за анализ на дейността на общинското предприятие (ОП) „Гробищни паркове“ за периода 2019-2023 г. предстои да обсъди Съветът на редовното си заседание утре. Това сочи публикуваният на сайта на СОС дневен ред.

      В доклад на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера се казва, че временна комисия от общински съветници на паритетен принцип може да установи факти и обстоятелства, свързани с управлението на общинското предприятие, да изготви доклад с анализ, констатации и препоръки до кмета на Столичната общината и СОС за подобряване на управлението и прекратяване на злоупотребите и нарушенията. Контрера предлага временната комисия да извърши преглед на дейността на ОП „Гробищни паркове“, финансовата отчетност, структурата на текущи и капиталови разходи, организационната структура, кадровата политика, външните услуги, съответствието на дейностите на предприятието с правилата на Наредбата за погребално-обредната дейност на територията на Столичната община.

      Карлос Контрера припомня, че „Гробищни паркове“ е общинско предприятие, създадено по смисъла на Закона за общинската собственост, пряко подчинена на кмета на Столичната община, като попада и в ресора на направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“, което осъществява текущия контрол и дава методически указания за дейността на предприятието.

      ОП „Гробищни паркове“ изпълнява функции по Наредбата за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на Столичната община и извършва дейност на базата на устройствен правилник.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ