Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Бойко Рашков отговори за „вечеринките“: Очаквам обвиненията

          Очаквам обвиненията, кампанията тече със страшна сила, няма нищо, което да ме притеснява“.

          Toва каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Бойко Рашков, чието име в последните дни бе замесено в няколко сюжета: скандала с митниците, след който беше арестувана шефката им Петя Банкова и хасковските баща и син Стефан и Марин Димитрови, обвинени като ОПГ заедно с издирвания все още контрабандист Никола Николов-Паскал, с оставката на главния секретар Живко Коцев и с думите на вътрешния министър за „вечеринки“ в дома му, на които се е кадрувало.

          Той коментира твърденията на МВР шефа Калин Стоянов, че Рашков го е запознал с Димитрови, обвиняеми за контрабанда на стоки и добави, че има информация за „вечеринки, които са организирани в дома на Бойко Рашков в тесен кръг“.

          Попитан дали има информация за вечеринки при Рашков, министърът потвърди:

          „Да, имам такава информация за вечеринки, които са се организирали в дома на Бойко Рашков в тесен кръг, на които са се разпределяли задачи на всеки присъстващ – кой по какъв начин да ме дискредитира до ротацията, за да не остана на поста министър и впоследствие на тези вечеринки, след като се разпределят задачите, е започвало кадруването – кой ще бъде министър, кой ще бъде зам.-министър и т.н.“, подчерта Стоянов.

          На самото изслушване в комисията за митническата афера в НС, Тошко Йорданов от ИТН посочи, че в протокола от заседанието е записано, че е извършена експертиза от камери пред Агенция „Митници“, които показват, че Стефан Димитров се познава с Бойко Рашков и Асен Василев.

          Няколко дни по-рано в медиите и в интернет изтекоха снимки, от които става ясно, че Бойко Рашков и арестуваните Марин и Стефан Димитрови се познават.

          Имаше и фотоси от лични празненства на ексминистъра на вътрешните работи и настоящ депутат от ПП-ДБ, на които са присъствали хасковските баща и син, сочени за приближени до кантрабандеста Паскал, който съще е обявен за издерване във връзка с „митническото ОПГ“. 

          „Главният секретар на МВР дойде с тях (на рождения му ден – бел. ред.). Аз също ги познавам, разбира се. Но какво да кажа – тия назад, тия напред? Идват хората да ме поздравят. Като дойде някой на гости у вас и ви поздрави за съответен празник, нали не му правите справка за криминалното настояще? Аз откъде мога да допускам, че някой може би се занимава с такава дейност и главният секретар може би е във връзка с тях“, обясни преди два дни Бойко Рашков.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions