петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        Торино разби Милан и остава в играта за Европа до самия край

        Торино спечели с 3:1 домакинството си на борещия се за нищо Милан от предпоследният 37-и кръг на Серия А. След успеха с 5:1 срещу Каляри преди седмица „росонерите“ си гарантираха сребърните медали. Те са със 74 точки и няма как да бъдат изместени от второто място.

        За торинци нещата стоят по по-различен начин. Те се нуждаеха от победата, за да останат в борбата за осмото място, което дава право на участие в квалификациите за Лигата на конференциите.

        След успеха Торино е девети с 53 точки, като изостава на една от Фиорентина. Всичко все още е в ръцете на „виолетовите“, които са с мач по-малко.

        Постепенно домакините наложиха волята си. Те направиха пропуск в 19-ата минута Адриен Аутса стреля в аут от чиста позиция.

        Пет минути по-късно Милан имаше своя шанс да излезе напред в резултата. Удар на Ноа Окафор обаче премина на сантиметри покрай целта.

        В ответната атака Торино вкара. Рикардо Родригес асистира на Дуван Сапата. Опитният нападател скочи високо и с глава порази целта за 1:0.

        В 40-ата минута торинци удвоиха преднината си. Раул Беланова изведе Иван Илич зад защитата на Милан. Той хладнокръвно прати топката в мрежата.

        Гостите влязоха неподготвени за втората част. Още в 46-ата минута получиха трети гол, който до голяма степен сложи точка на спора. Рикардо Родригес се разписа във вратата на бившия си отбор.

        Десет минути по-късно „росонерите“ най-сетне успяха да вкарат и намалиха изоставането си. Те получиха правото да изпълнят дузпа, която Исмаел Бенасер превърна в гол. До края на мача обаче миланци не съумяха да наваксат изоставането си и трябваше да се примирят с поражението.

        В последния кръг от Серия А Милан посреща Салернитана, докато Торино има тежка визита на Аталанта.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ