петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Челси много късно включи на скорост ‘‘победа‘‘, но завърши сезона с надежда и евроучастие

      Челси завърши сезона с домакинска победа с 2:1 срещу Борнемут на „Стамфорд Бридж“ и си гарантира шестото място във Висшата лига и участие в европейските клубни турнири. В зависимост от развоя на финала за ФА Къп ще стане ясно дали играчите на Маурисио Почетино ще участват в Лига Европа или Лигата на конференциите. При успех на Манчестър Сити – Челси ще бъде в Лига Европа, а при триумф на Манчестър Юнайтед – лондончани ще са в Лигата на конференциите.

      „Сините“ поведоха в 17-ата минута, когато Николас Джаксън пусна извеждащ пас за Рахийм Стърлинг зад гърба на отбраната на Борнемут. Нето излезе и успя да изпревари Стърлинг, но в момента, в който помисли, че контролира случващото се бе притиснат от Конър Галахър и изчисти топката, но право в краката на Мойсес Кайседо, който вкара гол от центъра на терена за 1:0.

      Домакините удвоиха своята преднина в 48-ата минута. Коул Палмър и Рахийм Стърлинг направиха двойно подаване. След това Стърлинг преодоля Аарънс, а след това прокара топката между краката на Нето и тя влезе във вратата му.

      Борнемут много бързо върна интригата в мача. В 49-ата минута Керкез центрира в наказателното поле на Челси, където Енес Юнал се възползва от грешка на Марк Кукурея и стреля, Беноа Бадиашил не успя да избие топката и тя влезе във вратата на Петрович за 2:1. Марк Кукурея допусна груба грешка в 79-ата минута, а Доминик Соланке получи добър пас в наказателното поле на Челси и стреля, но топката премина на сантиметри встрани от десния страничен стълб на вратата на Джордже Петрович.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ