петък, 27.09.24
16.8 C
София
15 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Битката за Европа се завърза още повече

      Арда и ЦСКА 1948 завършиха 0:0 в мач от 34-ия кръг на Еfbet Лига и по този начин заплетоха още повече битката за седмото място, което класира за участие на баража за Лигата на конференциите (срещу третия – Черно море или ЦСКА). Най-доволни от ремито в Кърджали със сигурност са в Славия, който при победа над Ботев (Пловдив) тази вечер ще събере 43 точки. Припомняме, че „канарчетата“ взеха квота за Лига Европа със спечелването на Купата на България.

      ЦСКА 1948 към момента е седми с 46 точки, а Арда е осми с 45.

      Първата ситуация в мача в Кърджали беше пред вратата на „червените“. В третата минута Борислав Цонев стреля силно, Петър Маринов изби. В 15-ата минута Борис Тютюков също пробва мерника си, топката прелетя встрани от вратата на гостите.

      Десет минути по-късно Радослав Кирилов проби между няколко футболисти в наказателното поле на Арда, но стреля слабо и право в ръцете на Анатолий Господинов.

      В 31-ата Лъчезар Котев финтира Емил Виячки и подаде на Тютюков, който стреля, но встрани от целта.

      След почивката футболистите на Валентин Илиев на два пъти удариха гредите. В 69-ата минута влезлият като резерва Педриньо нацели левия страничен стълб на вратата на Господинов. Няколко секунди по-късно Талис пробва удар от разстояние, но се получи рикошет и топката излезе в корнер.

      Тонислав Йорданов се опита да изненада Петър Маринов с далечен удар в 75-ата минута, но без успех.

      В 78-ата Педриньо за втори път удари греда. Малко преди края Бирсент Карагарен получи жълт картон за симулация в наказателното поле на Арда, след като претенциите му за дузпа не бяха уважени от съдията Ивайло Ненков.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ