петък, 27.09.24
16.8 C
София
15 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Локомотив София оцеля в елита, отвя Берое в Стара Загора

      Локомотив София спечели категорично с 3:0 при визитата си на Берое в мач от 34-ия кръг на efbet Лига и си осигури оставането в елита и за следващия сезон. Кевин Маи (15) вкара куриозен гол след грешка на домакините, а Карлос Франса (42) и Стефан Ламбез (69) оформиха крайния резултат. В 79-ата минута Франсиско Сагардия си изпусна нервите и остави заралии в намален състав след втори жълт и червен картон.

      Гостите започнаха по-добре и след пропуски на капитана им Красимир Станоев и Карлос Франса се стигна до 15-ата минута, която домакините сгрешиха фатално. Енцо Еспиноса изпълни по не най-добрия начин тъч назад към Хуан Пабло Саломони, който бе последен в защита и се опита да изчисти топката, но там Кевин Маи не се отказа да го пресира и кълбото рикошира в крака на габонеца, след което влетя в опразнената врата на Родриго Ачинели за 0:1.

      Столичани продължиха да играят по-добре и принуждаваха домакините да бъркат и лесно да губят топката, въпреки че те имаха шанс за изравняване в 38-ата минута, когато Вини Трибуле излезе сам срещу Александър Любенов, но стреля право във вратаря. Четири минути по-късно Симеон Мечев даде извеждащо подаване за Карлос Франса, който премина покрай Соломони в наказателното поле на домакините и след това, озовал се сам срещу Ачинели, прати топката от близко разстояние в мрежата за 0:2.

      Домакините натиснаха след почивката, а влезлите като резерви Дамян Йорданов и Франсиско Сагардия направиха пропуски от изгодни позиции. В 51-ата минута пък бившият играч на Берое Симеон Мечев опита да прехвърли от центъра вратаря Ачиари, който бе излязъл напред, но топката премина малко над вратата в аут. В 69-ата минута Локомотив София реши всичко с трето попадение. Симеон Мечев опита да изведе Димитър Митков в наказателното поле, но вратарят Родриго Ачинели успя да го блокира. Там, обаче, включилият се в атака Стефан Ламбез се възползва от създалата се ситуация, за да овладее рикоширалата топка и да я прати във вратата за 0:3. Десет минути по-късно Франсиско Сагардия беше изгонен. Нападателят избута противников играч до наказателното си поле, за което си действие получи втори жълт и респективно червен картон.

      До края на мача нямаше повече попадения и с трите точки Локомотив София събра 36, за да си гарантира оставането в елита. Берое продължава да има 42 пункта преди последния кръг, в който гостува на борещия се за оцеляване Ботев Враца.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ