петък, 27.09.24
16.8 C
София
15 C
Пловдив
16.2 C
Варна
Search Suggestions

      Пирин и Хебър запазиха интригата в битката за спасение

      Пирин и Хебър разочароваха с 0:0 в изключително важния мач между тях от битката за спасение в долната шестица на efbet Лига. С ремито гостите от Пазарджик спряха кошмарната си серия от седем поражения във всички турнири и запазиха шансовете си за оцеляване в елита.

      През първото полувреме нямаше сериозни голови положения, като единственият точен удар бе отправен в 18-ата минута, когато Йоан Н’зи, който стреля силно фронтално срещу вратата на Максм Ковальов бе на мястото си изби.

      Играчите на Любослав Пенев продължиха да имат инициативата и да владеят повече топката, но така и не застрашиха повече Ковальов до края на частта.

      След почивката гостите продължиха да бъдат по-активни и създадоха по-сериозните положения. В 58-ата минута Йоан Н’зи получи на границата на наказателното поле от Николас Пенев и стреля силно с левия крак. Топката попадна в рамките на вратата, но Ковальов плонжира и спаси. Три минути след това Н’зи изведе Шейх Диаманка в наказателното поле отляво и той стреля по диагонала, но топката премина покрай далечния стълб.

      Най-добрата възможност за гол в мача дойде в 78-ата минута, когато резервата Атанас Кабов получи в наказателното поле между четирима играчи на домакините., задържа топката, обърна се и стреля мощно към вратата на Пирин. Максим Ковальов показа завидна класа и успя да отклони топката със сетни усилия в напречната греда.

      До края нулевото равенство се запази, а след него Пирин остава 13-и с 32 точки и една повече от Хебър, който излезе на 14-ата позиция, която дава право на бараж срещу третия от Втора лига за място в елита.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ