петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Джевдет Чакъров и независими депутати от ДПС към ИТН: Шансовете за кабинет са минимални

      ПГ на „Има такъв народ“ провежда среща с представители на ДПС – Джевдет Чакъров и независими от ПГ на движението във връзка с реализацията на третия мандат за съставяне на кабинет.

      Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обясни, че такава криза в страната няма как да се сравни с нещо друго от 89-та година.

      „Въпреки всички анализаторски нагласи, точно сегашната ситуация създава шанс за справедливо управление“, посочи той.

      Джевдет Чакъров посочи, че преди връчване на третия мандат, че те биха откликнали на покана на възможностите за съставяне на правителство.

      „Тук става въпрос за принципни разговори за цели за стабилизиране на ситуацията в страната в контекста на нашата евроатлантическата ориентация. Ние осъзнаваме, че шансовете за правителство са минимални, но приехме да сме диалогични, защото трябва диалогичност в страната, не само да се чертаят червени линии“, изтъкна председателят на ДПС Чакъров.

      ИТН вече се срещна на 30 юли с напусналите „Величие“ и близки депутати до Ивелин Михайлов, както и с останалите от ПГ на Величие независими депутати.

      Единственият народен представител от разпадналата се група на „Величие“ Красимира Катинчарова, която пристигна на разговори с ИТН за третия мандат, заяви, че групата около Ивелин Михайлов няма да даде подкрепа.

      След срещата на ИТН с останалите депутати близо до Николай Марков стана ясно, че са намерили общи виждания по редица приоритети.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ