четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      Атлетико Мадрид взе Александър Сьорлот

      28-годишният скандинавски голаджия е подписал договор за четири сезона, като “дюшекчиите” ще платят за него 30 млн. евро плюс допълнителни възможни бонуси

      Атлетико Мадрид обяви официално и привличането на норвежкия нападател Александър Сьорлот от Виляреал, след като по-рано през деня стана факт и трансферът на триумфиралия с Испания на Евро 2024 Робин Льо Норман.

      28-годишният скандинавски голаджия е подписал договор за четири сезона, като “дюшекчиите” ще платят за него 30 млн. евро плюс допълнителни възможни бонуси.

      Високият внушителните 195 сантиметра Сьорлот е играл през кариерата си за редица отбори като Розенборг, Бодьо/Глимт, Кристъл Палас, Трабзонспор, РБ Лайпциг и Реал Сосиедад, преди да премине във Виляреал. Сега от него ще се очаква да замени напусналия в посока Милан Алваро Мората

      Смяташе се, че Атлетико ще подпише с голмайстора на Ла Лига за изминалия сезон Артьом Довбик от Жирона, но  клубът не се разбра с играча, който в крайна сметка премина в Рома.

      Сьорлот вкара през миналия сезон 26 гола и даде 6 асистенции в 41 мача във всички турнири за Виляреал. Той остана на второ място в голмайсторската листа на Ла Лига именно след Довбик, само на попадение от него. Сьорлот вкара цели 4 гола на големия съперник на новия си отбор – Реал Мадрид, при равенството 4:4 между Виляреал и „лос бланкос“ през миналата кампания.

      Междувременно Атлетико Мадрид продължава да се интересува от Конър Галахър от Челси и Хулиан Алварес от Манчестър Сити.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ