четвъртък, 12.09.24
23.8 C
София
28 C
Пловдив
26.1 C
Варна

Камен Балбузанов – Куката се е предал в затвора в Плевен

Камен Балбузанов – Куката се е предал в затвора в Плевен.Той е бил издирван във връзка с влязла в сила присъда в началото на годината.

Балбузанов е сред най-известните в подземния свят. Той има богато криминално досие и е известен с присъди за кражби, измами и хулиганства.

Името на Камен Балбузанов – Куката се свързва с това на наркотрафиканта Христофор Амантанидис – Таки и разпространението на наркотици на „Слънчев бряг“. Името на Куката е спрягано и до това на Антон Милтенов – Клюна, който държеше част от наркопласьорите в София.

Снимка БГНЕС

Срещу Куката са извършени две покушения в Плевен през 2008 и 2009 г., като при второто той бе прострелян четири пъти. Името на Камен Балбузанов излезе по медиите и когато срещу него бе извършено нападение в дискотека в Несебър.

Припомняме, че обявеният за международно издирване Евелин Банев – Брендо също се предаде сам на 24 юни. Действията на Банев бяха доброволни, като той сам отиде пред затвора в София.

Той се укриваше от българското, а и италианското и румънското правосъдие, от десетилетие, когато през 2015 г. стана ясно, че българските власти не знаят къде е. Тогава Брендо бе със статус екстрадиран от Италия у нас, за да протече наказателното дирене първо у нас. От 2018 г. Евелин Банев се издирваше с ЕЗА.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ