събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Владимир Путин обяви своя фаворит за президент на САЩ

      Русия иска Камала Харис да спечели президентските избори в САЩ. Това заяви иронично президентът Владимир Путин, цитиран от „Ройтерс“.

      Той посочи „заразителния“ ѝ смях като причина да я предпочете пред Доналд Тръмп.

      Изказването си на икономически форум в Далечния изток на Русия Путин направи ден, след като Министерството на правосъдието на САЩ обвини двама ръководители на руски медии за предполагаема незаконна схема за влияние върху изборите през ноември с проруска пропаганда.

      Лидерът на Кремъл заяви по-рано през годината – преди президентът Джо Байдън да се оттегли от надпреварата – също с очевидна ирония – че го предпочита пред Тръмп, защото Байдън е по-предвидим политик от „старата школа“.

      Запитан как гледа на изборите сега, Путин отбеляза, че това е изборът на американския народ.

      След това обаче добави, че тъй като Байдън е препоръчал на поддръжниците си да подкрепят Харис, „ние ще направим същото, ще я подкрепим“.

      „Тя се смее толкова изразително и заразително, че това означава, че всичко е наред с нея“, посочи Путин и добави, че може би това означава, че тя ще се въздържи от по-нататъшни санкции срещу Русия.

      Според американските разузнавателни агенции Русия иска Тръмп да спечели, защото той е по-малко ангажиран с подкрепата на Украйна във войната срещу Русия.

      Путин обаче твърди, че Тръмп като президент е въвел повече санкции срещу Русия от всеки друг в Белия дом преди него.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ