Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Сблъсък на титани между Барселона и Байерн в Шампионската лига утре вечер

          С девет мача утре, 23 октомври, ще завърши третият кръг от основната фаза в Шампионската лига. За първи път най-престижният европейски клубен турнир се провежда в нов формат – без традиционната групова фаза.

          Най-интригуващият сблъсък от втория ден на мачове безспорно противопоставя Барселона и Байерн Мюнхен. Колосите на испанския и германския футбол съответно си дават среща на Олимпийския стадион в Барселона.

          Каталунците, водени от Ханзи Флик, загряха по най-добрия възможен начин за двубоя с баварците, след като разбиха Севиля с 5:1 у дома в Ла Лига. „Блаугранас“ са лидери в испанския шампионат, с три точки пред втория Реал Мадрид. Любопитно е, че седмицата е изключително тежка за Барса – отборът трябва да гостува на „кралете“ през уикенда за първенство. В първите си два мача в ШЛ досега Барселона отстъпи на Монако с 1:2 в Княжеството, но след това компенсира с убедително 5:0 над швейцарския Йънг Бойс.

          Байерн на Венсан Компани също влиза със самочувствие в срещата. Мюнхенци отвяха Щутгарт с 4:0 на „Алианц Арена“ след хеттрик на Хари Кейн. Така тимът спря серия от три поредни двубоя без успех във всички турнири – две равенства в Бундеслигата и загуба от Астън Вила в „турнира на богатите“. В първия си мач от Шампионската лига Байерн беше безпощаден срещу хърватския гранд Динамо Загреб, печелейки с рекордното 9:2. В края на седмицата баварците гостуват на Бохум във вътрешния шампионат.

          В друга интересна среща, Ливърпул гостува на РБ Лайпциг. Мърсисайдци ще търсят трета последователна победа след тези над Милан (3:1) и Болоня (2:0), докато „биковете“ нямат право на отстъпление, след като загубиха откриващите си два мача срещу Атлетико Мадрид (1:2) и Ювентус (2:3).

          Пълна програма за мачовете от ШЛ в сряда:

          19:45

          Аталанта – Селтик

          Брест – Байер Леверкузен

          22:00

          РБ Лайпциг – Ливърпул

          Манчестър Сити – Спарта Прага

          Барселона – Байерн Мюнхен

          Атлетико Мадрид – Лил

          РБ Залцбург – Динамо Загреб

          Бенфика – Фейенорд

          Йънг Бойс – Интер.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions