Search Suggestions
      вторник, 17.12.24
      Search Suggestions

          Проф. Кантарджиев обяви кога идва пикът на грипа

          Домашно приготвената зимнина има силен ефект върху подсилването на имунитета, заяви проф. Тодор Кантарджиев, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести, в ефира на NOVA NEWS. Той подчерта, че векове наред киселото зеле е било основният източник на витамин С за българите.

          „В продукти като луканки, саламурено сирене и кисело мляко се съдържат лактобацили, които са изключително полезни за организма. Киселото зеле и туршиите ферментират с помощта на дрожди, чийто ползи са толкова големи, че много западни компании предлагат клетъчните им стени като имуностимулатор“, обясни той. Проф. Кантарджиев обаче предупреди, че организмът има нужда от баланс и периоди на почивка от витамините и антиоксидантите.

          По повод настъпващия грип у нас, той уточни, че заболеваемостта все още е по-ниска в сравнение със същия период на миналата година, но пикът се очаква в края на януари и началото на февруари.

          „Ако имате суха, непродуктивна кашлица, висока температура, силна отпадналост, болки в мускулите, очите и ставите, както и непоносимост към светлина – това е грип. При болки в гърлото, които след пет дни преминават в кашлица с висока температура, вероятно става въпрос за коронавирус“, поясни проф. Кантарджиев.

          Той препоръча при установена инфекция с COVID-19 да се премине към диета, богата на антиоксиданти. Подходящи храни са леща, броколи, малко количество черен шоколад и чаша хубаво червено вино.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -
          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ

          Зареждане…

          Зареждане…

          Search Suggestions
              Search Suggestions