събота, 28.09.24
17 C
София
20 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      ВЪЗДУХЪТ В ПИРДОП И ЗЛАТИЦА НЕ Е ЗАМЪРСЕН

      От няколко дни жителите на Пирдоп и Златица са сигнализирали за странната миризма. Оплаквания за замърсяване на въздуха породиха съмнения за изпуснат отровен газ. Екипи на Министерството на околната среда и водите проверяват случая, информира bTV.

      Няма превишение на показателите на качеството на атмосферния въздух в Пирдоп, показват данните от постоянните мониторингови пунктова за качеството на атмосферния въздух. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.
      Мобилна станция на Изпълнителната агенция по околна среда е позиционирана в града от 24 юни и замерванията не са показали превишаване на нормите. Според последните замервания от 23:00 часа на 25 юни, няма превишаване на пределно допустимите концентрации на контролираните атмосферни замърсители. Станцията ще остане в Пирдоп и през почивните дни.
      Работата на екипите продължава. В момента директорът на РИОСВ – София инж. Ирена Петкова и експерти са на място за установяване на произхода на миризмите. В проверката са се включили и представители на Регионалната здравна инспекция.
      След приключване на измерването и получаване на резултати, те ще бъдат анализирани и публикувани от МОСВ и РИОСВ – София.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ