петък, 20.09.24
16.8 C
София
21 C
Пловдив
19.8 C
Варна
Search Suggestions

      Меморандум за сътрудничество подписаха главните прокурори на България и Азербайджан

      Меморандум за сътрудничество между прокуратурите на Република България и Република Азербайджан подписаха главните прокурори на двете страни Иван Гешев и Камран Алиев.

      Документът предвижда засилване на сътрудничеството между прокуратурите при предотвратяване дейността на организираната престъпност с трансграничен характер, обмяната на информация, опит и добри практики, както и провеждането на изследователски дейности в сферата на наказателноправната материя. Двустранният документ ще позволи подобряване на комуникацията между прокуратурите.

      Подписването на меморандума се състоя на церемония в столицата на Азербайджан – Баку, в рамките на официалното посещение на главния прокурор Иван Гешев и водената от него делегация на Прокуратурата на Република България.

      „В България имате не само колеги, а и приятели. Ако работим само формално, това ще даде възможност на престъпниците да са пред нас, затова е нужно по-добро партньорство“, посочи Гешев и уточни, че то е особено важно в борбата с трансграничната престъпност.

      От своя страна Камран Алиев приветства подписването на документа, който отваря нов етап в отношенията между двете институции.

      „Така ще работим още по-интензивно срещу нарушаването на закона и в защита на интересите на гражданите“, каза азербайджанският главен прокурор и добави, че за успешното сътрудничество от съществено значение е и човешкият фактор.

      Главният прокурор Иван Гешев отправи покана към Камран Алиев да посети България

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ