понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      Голям пожар избухна в Италия

      Горски пожар избухна в района на Варезе, Северна Италия. Пламъците, които се разпространяват под влиянието на силен вятър и сух въздух, се приближават до къщите. Цяла нощ пожарникарите работиха усилено, за да овладеят огъня. В потушаването му се включиха  повече от 30 пожарникари, 9 противопожарни автомобила, 2 цистерни и противопожарни самолети. При пожара в бяха унищожени над 4900 хектара земя.

      В Испания продължава борбата с първия голям пожар за годината. Докато пожарът, който започна на 23 март в село Вилануева де Вивер в град Валенсия в източната част на страната, не можа да бъде овладян, досега 1700 души трябваше да напуснат домовете си. Повече от 4900 хектара земя се превърнаха в пепел. Освен огнеборците, в гасенето участват и военни.

      Имаше продължителна суша в Испания, където валежите са под средното за последните три години. Според Европейската информационна система за горските пожари (EFFIS) през миналата година в страната са избухнали 493 пожара, а 307 хиляди хектара земя са пострадали.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ