понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      Българският евродепутат Андрей Ковачев не е бил допуснат на територията на РСМ

      Българският евродепутат от ЕНП Андрей Ковачев, председателят на Фондация „Българска памет“ Милен Врабевски и други трима души не са дпуснати на територията на РСМ.

      Ковачев посочи, че му е бил връчен документ, който показва наличието на постановление, заради което той не може да влезе на територията на РСМ.

      „От над 10 години отивам винаги на Гергьовден да отдадем почит на загиналите за отечеството на военното гробище в Ново село в Македония до Струмица и тази година ни се случи нещо, което е изключително неприятно, изключително изненадващо. Аз, д-р Милен Врабевски, който организира това събитие от Фондация „Българска памет“, и още трима души не бяхме допуснати без да ни бъде обяснено защо. Бяха ни връчени постановления, които казват, че не сме допускани на територията на РСМ. За мен няма никакво логично обяснение, ако РСМ иска да продължи бързо със своята европейска интеграция. Информирал съм нашия докладчик за РСМ, комисаря по разширяването Оливер Вархеи и самия министър на външните работи на Македония Буяр Османи, който в момента е в Ню Йорк. Очаквам обяснение какъв е проблемът и защо се случва това“, подчерта пред БНР Андрей Ковачев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ