неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      САЩ ПРАЩАТ НА УКРАЙНА РАДИОЛОКАЦИОННА СТАНЦИЯ ЗА ДАЛЕЧЕН ОБХВАТ

      Министерството на обраната на Съединените щати се готви да изпрати на Украйна радиолокационна станция за далечен обхват. Предложението трябва да се одобри от Белия дом, съобщава Wall Street Journal, който се позовава на изказване на представител на военното ведомство.

      Както отбелязва изданието „новата радиолокационна станция“, ще трябва да помогне на Киев в борбата с артилерийските оръдия, които използват опълченците. Изданието подчертава, че администрацията на президента на САЩ Барак Обама, засега е против изпращането на военно оборудване в Украйна.

      Припомняме, че в началото на юли министъра на отбраната на САЩ Ащън Кътчър, заяви на всеослушание в сената, че се обсъжда вариант да се окаже военна помощ на Украйна, но засега няма решение по този въпрос. Въпросът за военна помощ беше повдигнат и от сенатора Джон Макейн, който отговаря за политиката свързана с въоръжените сили.

      Украинските власти и Западните държави не един път обвиняваха Русия, че се намесва във вътрешните работи на Украйна. Русия категорично отрича тези твърдения, като ги определя като неприемливи. Москва не един път е заявявала, че няма каквото и да е отношение към събитията в Украйна, не доставя на опълченците военна техника и оборудване и боеприпаси, и не се явява страна в конфликта, и е заинтересована Украйна, колкото се може по-скоро да излезе от политическата и икономическата криза.

      Информацията е на РИА Новости

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ