Search Suggestions
      Search Suggestions

          Росен Христов: В най-кратки срокове завеждам дело срещу Денков

          „Пълна демагогия и клевета! Още вчера говорих с моя адвокат и в най-кратки срокове завеждам дело срещу академик Денков”. Това заяви бившият министър на енергетиката Росен Христов в ефира на Нова телевизия по повод критиките на настоящия министър-председател акад. Николай Денков за неизгодните договори за внос на газ с турската компания „Боташ”.

          „Това, което беше казано за договора – че е неизгоден за България, че нямаме достъп и равнопоставеност, абсолютно не отговаря на истината. Той е от изключително стратегическо и икономическо значение за страната. При подписването му бяхме поздравени от всичките си евроатлантически партньори. Договорът с „Боташ“ дава достъп до инфраструктура, терминали и газопреносна мрежа, за да можем да доставяме синьо гориво. Алтернативи на този договор няма”, уточни още той.

          „Терминалът в Гърция е претоварен. За тази година успяхме да се преборим едва за три слота. Няма друга алтернатива на руския газ, освен терминалите в Турция. Увеличихме резервирания капацитет на България в гръцкия терминал, където имаме съсобственост – от половин на един милиард. България, при работеща икономика, консумира около 3,5 милиарда течен газ – 1 милиард е от Азербайджан, 1 идва от Гърция, а останалите 1,5 млрд. – от „Боташ”. Този договор е важен и за Унгария, и за Сърбия“, добави бившият министър. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          Search Suggestions
              Search Suggestions