понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Хамас: САЩ са отговорни за нападението срещу болницата в Газа

      Ръководителят на политическото бюро на палестинската групировка „Хамас“ заяви във вторник, че САЩ са отговорни за бомбардировката на баптистката болница Ал-Ахли в Газа, която остави стотици убити и ранени палестинци.

      „Израелската бомбардировка е клане, което потвърждава бруталността на този враг и степента на гръмкото поражение, което претърпя в лицето на съпротивата“, каза Исмаил Ханийе в телевизионна реч.

      „Врагът е отговорен за това клане. Те удариха болница, джамия и църква в същия район. Американците, които дадоха неограничено прикритие на този враг да извърши тези кланета, също носят отговорност за това“, добави той.

      „Този геноцид се носи от онези, които осигуриха прикритие в Съвета за сигурност (на ООН) и отказаха да осъдят тази окупация.“ Хания обяви, че „съпротивата продължава“ и няма да спре, докато израелската окупация не бъде прекратена.

      Повече от 500 души бяха убити при израелски въздушен удар срещу баптистката болница Ал-Ахли във вторник, каза говорителят на здравното министерство Ашраф ал-Кудра пред Anadolu. Кадри в социалните мрежи показват трупове, разпръснати из територията на болницата. Според репортер на Anadolu хиляди палестинци са били в болницата, когато сградата е била бомбардирана.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ