неделя, 29.09.24
12.7 C
София
18 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      Байдън ще поиска милиарди военна помощ за Израел

      Президентът на САЩ Джо Байдън поиска от американците да похарчат още милиарди долари, за да помогнат на Израел да се бори с Хамас, докато началникът на отбраната на Израел каза на войските си да са готови да отидат в ивицата Газа, за да унищожат палестинската въоръжена група .

      В излъчена реч в Белия дом късно в четвъртък, която също се отнасяше за усилията на Украйна да отблъсне нахлуването на Русия, Байдън каза, че Хамас се стреми да „унищожи“ демокрацията в Израел.

      Президентът също така подчерта спешната необходимост от оказване на помощ на палестинските цивилни в Газа, които нямат храна, вода и лекарства.
      „Не можем да пренебрегнем хуманността на невинните палестинци, които искат само да живеят в мир и да имат възможност“, каза Байдън, който посети Израел в сряда.

      Израел изглежда се доближаваше до пълномащабно нахлуване в Газа, гъсто населен анклав, управляван от Хамас. Израелските военни са струпали войски и оборудване близо до границата с Газа, пишат Ройтерс

      „Сега виждате Газа от разстояние, скоро ще я видите и отвътре. Командването ще дойде“, каза израелският министър на отбраната Йоав Галант пред войските, събрани на границата с Газа в четвъртък.
      Байдън каза, че ще поиска от Конгреса в петък да одобри допълнително финансиране за „критичния партньор“ Израел. По последни данни това ще възлиза на 14 милиарда долара.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ