неделя, 29.09.24
13.3 C
София
21 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЕЗ УСЛОВИЯ: Хамас освободи две израелски заложници

      Хамас освободи две възрастни израелски жени, държани като заложници в Газа в понеделник, след като Съединените щати изразиха нарастваща загриженост, че ескалиращата война между Израел и Хамас ще предизвика по-широк конфликт в региона, включително атаки срещу американски войски.

      Броят на загиналите в Газа нараства бързо, след като Израел засили въздушните удари. Съединените щати посъветваха Израел да отложи очакваното сухопътно нахлуване, за да даде време за преговори за освобождаване на още заложници.

      Трети малък конвой с помощ от Египет влезе в Газа, където населението от 2,3 милиона души остава без храна, вода и лекарства под двуседмичната блокада на Израел. Тъй като Израел все още забранява внасянето на гориво, ООН каза, че разпределението на помощта ще спре до дни, когато вече не може да зарежда камионите си. Болниците в Газа се борят да поддържат работещите генератори за захранване на животоспасяващо медицинско оборудване и инкубатори за недоносени бебета.

      Освобождаването на двамата заложници, 85-годишната Йохевед Лифшиц и 79-годишната Нурит Купър, беше потвърдено от Международния комитет на Червения кръст. Двете жени, заедно със съпрузите си, бяха отвлечени от домовете си в кибуца на Нир Оз близо до границата с Газа при нападението на Хамас на 7 октомври в градове в Южен Израел. Съпрузите им не бяха пуснати.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ