петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
ДРУГИ
    Search Suggestions

        ЕВРОПА ПРОДЪЛЖАВА БОРБАТА С БЕЖАНСКИЯ ПОТОК

        Мигрантският наплив в Европа продължава. Стотици бежанци пристигнаха късно снощи с автобуси на границата между Хърватия и Унгария. Оттам те се насочват с влак към Австрия, за да преминат в по-богатите страни на континента.
        Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа трябва да си подели отговорността за справянето с бежанската вълна. Очаква се утре вътрешните министри от съюза да обсъдят разпределянето на общо 120 000 мигранти в 28-те страни-членки. В сряда предстои извънредна среща на върха за справяне с кризата.
        Междувременно и Чехия засилва контрола по границите си. Над 5000 военни ще бъдат изпратени да охраняват пунктовете и оградите с цел – запазване на сигурността на страната. Те ще пазят и бежанските лагери не само е Европа, но и в Близкия изток. Това заяви министърът на отбраната Мартин Стропницки, който заяви готовност за изпращане на подкрепление на мястото, откъдето стартира конфликтът – Сирия. Чешки военни могат да бъдат изпратени и в Турция, Йордания и Ливан за помощ в справяне с хуманитарната криза. Стропницки се обяви за създаването на бежански лагери на унгарска територия, който да се намира в близост до границата със Сърбия. Според него там регистрацията и проверките ще бъдат улеснени.

        - Реклама -
        СВЪРЗАНИ НОВИНИ

        ОСТАВИ КОМЕНТАР

        Моля, въведете коментар!
        Моля, въведете името си тук

        Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

        - Реклама -

        НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

        Зареждане...
        - Реклама -

        ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ