петък, 27.09.24
18.8 C
София
23 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      БЛИЗКИЯТ ИЗТОК: Израелски танкове отцепиха две болници при щурмуването на Хан Юнис в Газа

      Израелски танкове, които щурмуваха главния град в южната част на Газа, достигнаха портите на две болници в понеделник, отрязвайки жителите от здравни грижи, след  като най-кървавите битки за новата година разкъсаха райони, приютили стотици хиляди разселени.
      Жителите твърдят, че бомбардировките от въздуха, сушата и морето са били най-интензивните в южната част на Газа от началото на войната през октомври, след като израелските танкове нахлуха през Хан Юнис от изток към западните райони близо до средиземноморския бряг.
      Видеоизображения, заснети отдалеч, показаха разпръснати цивилни, които се скитат из призрачен град, претъпкан с палатки с изоставено пране, развяващо се на въжета, на фона на продължаваща стрелба и кълбета дим, издигащи се към небето. 
      Израел започна офанзива миналата седмица, за да залови Хан Юнис, за който сега твърди, че е главният щаб на бойците на Хамас, отговорни за атаките на 7 октомври срещу Южен Израел, при които загинаха 1200 души, според израелски данни.
      По-голямата част от 2,3 милиона жители на Газа сега са блокирани в два града, Дейр ал-Балах и Рафах, съответно на север и на юг от Хан Юнис. 

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ