понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Адв. Методи Лалов: ,,Пирогов е пример, че нашето здравеопазване е кочина

      ,,Всички адвокати, които подпомагаме на Ани Стоянова и фондация ,,Даная“, го правим съвсем безвъзмездно, защото става въпрос освен за трагичен, но и за принципен въпрос, защото няма нормален гражданин, който да не иска подредено и качествено здравеопазване, а случаят ,,Даная“ ни показва, че не е.“ 

      Това заяви адв. Методи Лалов, един от адвокатите, които се занимава със случая с починалото 15-годишното момиче Даная в ефира на ,,Евроком“.  

      Адвокат Лалов заяви, че след излъчването на събрания материал на Валя Ахчиева относно ситуацията, се установява, че има много проблеми от различни аспекти в болница ,,Пирогов“.

      ,,Имаме сметка от подредена болница с качествени професионалисти. Над половин година нямаме ясни отговори, ясна поета отговорност, имаме доклади на час по лъжичка, а вторият доклад излезе след обществен натиск.“

      Той заяви, че между двата доклада въпросът за наличието на лекарството ,,НОВОСЕВЪН“ се разминават откъм информация. 

      ,,Пирогов“ е един от примерите, че нашето здравеопазване е кочина“, зави адвокатът. ,,Да не опре човек до здравната система, защото тогава търси познати за да го гледат с други очи или си отива.“

      ,,За случая ,,Даная“ са отговорни ,,Пирогов“, МЗ, Медицински надзор, Изпълнителна агенция по лекарства.“

      Адвокатът, заяви, че неизвестностите са много- не се знае кой е бил дежурен, когато е приета Даная на 5-ми май, дали е прегледана от специалист, а скенер, който се изисква при тази ситуация, не е назначен. 

      ,,Приложено ли е лекарството- първо се казва, че го няма, а после се казва, че е приложено, но от документ се разбира, че е приложено ден по-късно, откакто е прието момиче. 

      ,,Директорът на ,,Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен от министъра на здравеопазването заради странични причини, което директорът обжалва. От 5 декември съдът се занимава с това дали исковата молба е редовна. Директорът е забравил да си плати държавната такса, три пъти по 80 лева- забравил ли е наистина или го е направил, за да няма движение, за да му се даде срок да му се връчи- това е недопустими за доктор. 

      ,,Като си сгрешил, си сгрешил- поемете отговорност. Мрънкат, че нямало да се разрешат тези спорове в студиа, чувам Габровски. Какво говорите г-н Габровски, вие седнахте ли ясно със съответните органи и документи да се срещнете с майката да и да и разкажете- ясен разказ, мотивирано обоснован. В студиата показваме на гражданите къде са проблемите и търсим обществена подкрепа“, каза още адвокатът. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ