неделя, 29.09.24
11.4 C
София
16 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      От 1-ви до 6-ти февруари: Учениците от Бургас излизат в грипна ваканция

      Учениците от област Бургас излизат в грипна ваканция от 1 до 6 февруари включително.

      Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания днес проведе заседание, на което взе решение за продължаване на грипната епидемия на територията на област Бургас до 6 февруари.

      По данни на РЗИ през последните седем дни се отчита рязко завишаване на заболяемостта – 241,24%00. Към настоящия момент броят на заболелите е 484.

      Най-висока е заболяемостта във възрастовите групи 5-14г. и 0-4г. . Най-ниска остава заболяемостта при групата 30-64г.

      На база тази информация и с цел ограничаване разпространението на грип и остри респираторни заболявания Регионалният щаб взе решение, че от се преустановяват присъствените учебни занятия.

      В сила остават въведените противоепидемични мерки. Те включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища. Забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

      На 05.02.2024 г. Регионалният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания към областния управител отново ще проведе свое заседание, на което, отчитайки последните данни, ще вземе решение за прекратяване или продължаване на грипната епидемия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ