неделя, 29.09.24
12.7 C
София
18 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ръководството на МО отдаде почит към жертвите на комунистическия режим

      Ръководството на Министерството на отбраната почете паметта на жертвите на комунистическия режим, сред които има и редица български военнослужещи, днес, 1 февруари. В Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим министърът на отбраната Тодор Тагарев се включи във възпоменателните събития, проведени на територията на затвора и бившия трудов лагер на остров Персин, Община Белене. Пред мемориалната плоча бяха поднесени венци и цветя. Присъстваха представители на държавната и местната власт, организации и сдружения, родолюбиви граждани.

      В София от името на министъра на отбраната Тодор Тагарев беше поднесен венец пред Мемориала на жертвите на комунистическата диктатура. Във възпоменателното събитие участва заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Пред параклиса „Всички български мъченици“ до НДК бе отслужена молитва. Слово в деня за почит на жертвите произнесе председателят на 49-о Народно събрание Росен Желязков. Припомнени бяха някои от най-трагичните моменти, свързани с репресиите на комунистическия режим и посегателствата върху демократичните ценности. Присъстваха народни представители и представители на политически сили, евродепутати, представители на държавната и местната власт, на военно-патриотични съюзи и организации, потомци на жертвите, граждани.

      В Казанлък пред паметната плоча на пилотите от въздушните на Негово Величество войски бяха поднесени цветя от началника на политическия кабинет на Министерството на отбраната Добромир Тотев и изпълнителния директор на „ТЕРЕМ ХОЛДИНГ“ ЕАД Калин Димитров. Присъства и командирът на 61-а Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов. Почетена бе паметта на бележитите възпитаници на Въздушното училище, участвали във войните за национално освобождение и обединение и в процесите на изграждането на Българската армия, а впоследствие станали жертви на репресиите на тоталитарния режим.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ