Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          Доц. Дечев: Трябва да запечатат учебния отдел на „Право“ към ЮЗУ

          „МВР, прокуратурата и МОН, целия Югозападен универстиет, но поне учебния отдел на специалност „Право“, трябва да го запечатат още утре, за да не се върши това, което предстои да се извърши“, заяви доц. Стефан Дечев. 

          Коментарът му идва по повод проверката на МОН, при която бяха установени редица нарушения в университета в периода 2015г.-2018г.

          „Като имате предвид, че проверката е направена на случаен принцип и обхваща този определен период от време, можем само да гадаем какво се е случвало преди и след това“, допълни още Дечев. Той каза също, че нередностите се извършват още от 90-те години, главно в правния факултет. 

          „Доколкото на мен ми е известно, имаше и алтернативен кандидат за ректор. Той още през края на ноември, началато на декември е депозирал сигнал до министерството да бъдат изпратени наблюдатели от МОН, които да проследят отчетно изборната кампания“, каза още Дечев и посочи, че според него най-голяма отговорност за нередностите в университета носи ректорът проф. Николай Марин.

          Според проверката на МОН, завършилите с нелигитимни дипломи са около 80 на брой, а доц. Дечев уточни, че тези хора най-вероятно вече са адвокати, съдии и прокурори. Те трябва да се явят наново на изпити, което не е ясно как ще стане и при същите ли преподаватели ще са изпитите, които досега очевидно са си затваряли очите.

          Проф. Николай Марин, ректор на ЮЗУ, заяви, че не е допуснато нито едно от констатираните от МОН нарушения. По думите му нито един от завършилите студенти в специалност „Право“ не трябва да се явява на допълнителни изпити. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions