неделя, 29.09.24
12.7 C
София
18 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      СТОИЧКОВ ИЗБУХНА ЗА „ШЕНГЕН“ В ЕП: Срещу Австрия ми е най-красивият гол, ме сме 3-та ръка

      Христо Стоичков направи емоционална реч от трибуната в Европейския парламент, на конференция по темата как ЕС може да подкрепи развитието на спорта и да насърчава младите. 

      Камата говори по политически теми и разкритикува Австрия пред журналисти в Брюксел по темата „Шенген“: „Как да бъдеш доволен от това, че ти дават по въздух и по вода, а по суша не ти дават. Няма как да го разбера аз. Ако даденият господин, нали, Нехамер не знае, че по Дунава няма вода, ние ще му спомним. Ако не знае, че футболът се играе на терени, ще му пратя там един, не един, два гола. Защото във Виена вкарах два. И във Виена – това там ми е най-красивият гол, да види, че мога само по суша да вървя, иначе нямаше как да стигна до Виена, ако не беше по суша. Аз не знам кои са хората, които не ни искат. Аз винаги ще си защитавам държавата. Не сме втора или трета ръка. Искахте да сме в Шенген, всички да бъдем равни, не може ти да ме делиш мен по вода и по суша. Няма как да допусна, че ще имам Шенген по вода и по въздух, а по земя няма как да бъда. Как да стигна до Австрия по вода. Да му припомним на този господин, че футбола го играем по суша, а не по вода. Няма как всички в Европа да са „за“, а един човек да каже „не“.

      „Аз винаги ще си защитавам държавата! Не сме втора или трета ръка! Да се научи австрийският вътрешен министър къде е България и какво е дала на света. Искаме да се чувстваме равнопоставени в голямото европейско семейство“, допълни Христо Стоичков от трибуната в Европейския парламент. Той коментира и избора на Георги Иванов за шеф на БФС: „Желая му да си удържи на думата, нищо повече“. 

      „Аз съм играл с баща му. Бил ми е състезател, само му желая да си удържи на думата. Нищо повече“, бе краткият коментар на носителя на Камата. 

      снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ