Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Огненият ад във Воден: Пожарът предизвика пустош, сълзи, разруха, погуби и животи (СНИМКИ)

          Цяла нощ продължи борбата с огъня край ямболското село Воден. На 16 юли жителите му бяха евакуирани, включително и обитателите на дом за възрастни хора.

          По информация на екипите на терен пожарът е локализиран и изолиран. Селото, което е почти напълно опустошено от пожарите снощи, се събуди в ужас от поне 35-те изгорели къщи. Над 500 души – почти цялото население на селото, е евакуирано.

          Възрастни хора плачат над изгорелите си домове, в които са родени и които цял живот са градили. Множество животни също са загубили живота си в огражденията.

          Още днес комисия с експерти от Общината ще започне да описва щетите, за да може хората да получат навременна помощ. 

          Тази нощ в населеното място е възстановено електричеството. Част от жителите на селото го напуснаха още в сряда след преживения ужас. Пламъците стигнаха къщите, а хората се лутаха без помощта на институциите. Десетки са изгорелите къщи.

          Екипи на „Жандармерия“-та охраняваха подстъпите към селото, а в борбата с огъня се включи и 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Хеликоптер Ми-17, който участваше в гасенето на пожара край пловдивското село Отец Паисиево, също беше пренасочен към село Воден.

          Два хеликоптера от Чехия кацнаха снощи на летище Пловдив. От Турция също изпратиха 20 екипа с техника, които да помагат в борбата с огъня у нас. Те пристигнаха късно снощи и вече са пренасочени към вътрешността на страната, където е необходимo допълнително подсилване на първата линия срещу огнената стихия.

          Снимки: БГНЕС 
           
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions