Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Въведоха „зелена зона“ в Монтана

          Община Монтана въведе „зелена зона“ за платено паркиране от 1 юли, като до 1 август в нея не се налагат санкции, а само се разяснява на водачите, че вече има платено паркиране.

          Това съобщи на брифинг кметът на Монтана Златко Живков. „Зелената зона“ обхваща седем места в разширения център на Монтана, най-голямото от тях е паркингът до железопътната гара, на който всекидневно пристигат с коли много хора от региона и страната, и остават по цял ден заради близостта до пазарите на Монтана.

          За да има ред и паркингите да стигат за всички, то общината въвежда платено паркиране по лев на час с ДДС. На нарушителите ще бъдат поставяни скоби, а за премахване на скоба ще се плаща 36 лева“, уточни кметът.

          Зелената зона ще работи от 9:00 до 17:00 часа в дните от понеделник до петък. Тя вече е маркирана с обозначителни знаци. В нея са оставени 32 места за хора с увреждания и 11 служебни паркоместа.

          На местата около зелените зони са поставени паркомати, от които ще могат да бъдат закупувани талони за престой, плащане ще може да се прави и със SMS. Живеещите в зоните за платено паркиране ще могат да направят месечен абонамент за своя първи автомобил срещу 10 лева и за втори автомобил – срещу 20 лева.

          Живков заяви, че с въвеждането на „зелена зона“ за платено паркиране общината иска да сложи ред в паркирането в централната част на областния град, което в момента е безразборно на тези места и има паркирани дори по тротоарите автомобили.

          „Не всеки е длъжен да идва на работа с кола или да я остави точно до офиса си“, коментира кметът. Той припомни, че от няколко години в Монтана има и „синя зона“ за паркиране в централната част, в която час престой се заплаща по два лева. 

          Снимка: БГНЕС

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions