вторник, 01.10.24
8.4 C
София
11 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАБРАНЯВА СЕ ПРОМЯНА НА ФАСАДАТА НА ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

      Депутатите приеха глоби за управителя на жилищна сграда за неизвършен неотложен ремонт. Въвежда се и забрана за промяна на фасадата на жилищни сгради занапред.
      С промени в Закона за етажната собственост народните представители решиха да бъдат забранени всички дейности, които нарушават целосттa и, архитектурния вид на строителната конструкция .
      Рестрикцията ще важи занапред, вносител е Министерски съвет.
      Тя включва забрана за остъкляването на балконите и всяка друга промяна на цялостния архитектурен вид на фасадата, както и санирането само на отделни апартаменти, което ще може да се прави само по общ проект на цялата сграда.  В законопроекта са въведени нови административно-наказателни разпоредби във връзка с изискването за извършване на неотложен ремонт по чл. 49, като при неизпълнение на задълженията на управителя е предвидено той да се наказва с глоба в размер от 500 до 1000 лв., а кметът на общината или района – да се наказва с глоба в размер от 300 до 700 лв. По време на дебатите в пленарна зала депутатът от ПФ Димитър Байрактаров се обяви срещу правото на УС да сключва договор от името на етажната собственост с оператори на топлоенергия, защото така се нарушава правото на избор на потребителя. От левицата се обявиха против решенията на УС да се гласуват с 50 плюс един, което, по думите на Манол Генов, лишава голяма част от собствениците да имат право на глас.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ