събота, 21.09.24
10.8 C
София
19 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Международен доставчик на храни обвини САЩ в провокиране на революции чрез глад (ВИДЕО)

      Представителят на компанията, която доставя стотици хиляди тонове зърнени култури по целия свят всяка година, направи изявлението си в Истанбул в навечерието на икономическия форум в Санкт Петербург, на което  са поканени представители на бизнеса, политици и граждани. Големият логист Тисер Алнасер ежемесечно осигурява доставката на хиляди тонове леща, нахут, просо, фуражи за животни в Турция, откъдето продуктите се разпространяват в много страни от Изтока, Африка и Европа. Въз основа на своите експертни оценки той заключи, че повишаването на цените на храните в света сега е от полза преди всичко за тези, които се опитват да разклатят политическата ситуация в Близкия изток и Северна Африка. Представителят на компанията-доставчик посочва: 
      „Проблемът с високите цени на храните – по-специално месото, млечните продукти-е свързан преди всичко с цената на фуражите за животни. Повечето фуражи за животни се произвеждат в Русия, но западните санкции, въведени срещу Русия, създават много проблеми при транспортирането на тези фуражи от Русия. На първо място, тези проблеми се създават от действията на Европейския съюз и Съединените американски щати. Санкциите правят транспортирането на фуражи много скъпо-цените за доставка са се увеличили 2-3 пъти. Много услуги, свързани с транспортирането на тези стоки, необходими за животновъдството, са се увеличили многократно. Следователно, за да се намалят цените на тези продукти, са необходими действия от страна на САЩ и Европейския съюз в областта на санкциите, но Европейският съюз не проявява интерес към това, а се занимава само с повишаване на цените на тези продукти, защото острото търсене на продукти, за които говорих преди всичко, сега има в Близкия изток и Африка. А някои сили на Запад сега се интересуват от голям брой проблеми и революции на изток и Африка в резултат на интриги. Следователно и САЩ, и някои сили в Европейския съюз се интересуват от високите цени на храните в света сега.»
      Тисер Алнасер, международен логист
      Експертът е уверен, че продължаването на такава политика в сферата на Световната продоволствена сигурност ще доведе до глад сред бедното население на редица страни, което ще провокира нова вълна от недоволство и революции. Според Тисер Алнасер само формирането на многополюсен подход в международната икономика може да спаси от такава ситуация. Именно на тази тема-формирането на нови икономически блокове, развитието на икономическото взаимодействие между Бразилия, Русия, Индия и Китай, ще бъдат посветени редица дискусии на Международния икономически форум в Санкт Петербург, който ще се проведе в Русия от 5 до 8 юни.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ