петък, 27.09.24
18.8 C
София
23 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЕМОЦИОНАЛНО: Юрген Клоп се сбогува с Ливърпул

      Юрген Клоп отбеляза сбогуването си с Ливърпул, скандирайки името на Арне Слот, неговият вероятен наследник, по време на прощална реч на терена на „Анфийлд“ след победата над Уулвърхемптън с 2:0.

      Облечен с червен пуловер с надпис „Никога няма да вървя сам“ на гърба, Клоп включи феновете на мърсисайдци в това да скандират „Арне Слот, ла ла ла“, асоциирайки скандирането с песента „Live is Life“ на австрийската група Opus. Слот, който е треньор на Фейенорд от 2021-а насам, каза в петък, че ще бъде следващият мениджър на Ливърпул. До момента няма нищо официално от двата клуба.

      Клоп, който си тръгва от „Анфийлд“ след близо девет години, адресира публиката по време на презентация на терена от собствениците Джон Хенри и Том Вернер, изпълнителния директор Били Хоган и сър Кени Далглиш.

      „Вие ще посрещнете новия мениджър така, както посрещнахте мен. Влизате мощно от ден първи. И продължавате да вярвате и да подкрепяте отбора. Промяната е за добро. Никой не ви казва да спрете да вярвате. Този клуб се намира може би в най-добрата си позиция. Ние решаваме дали сме притеснени или развълнувани. Ние решаваме дали вярваме. Ние решаваме дали се доверяваме или не и от днес аз съм един от вас и продължавам да вярвам във вас. Атмосферата беше страхотна – благодаря ви, че пренебрегнахте молбата ми да не пеете моята песен! Ако я пеете следващия сезон, ще бъде забавно! Не се усеща като край, а като едно ново начало. Днес видях един футболен отбор, играещ със страст. Това е една част от развитието. От това имаш нужда. Това внимание е некомфортно, но в този момент осъзнавам някои неща. Хората ми казаха, че съм ги променил от скептици в оптимисти – но това не е вярно. Имаме този стадион, тренировъчна база и вас – суперсилата на световния футбол! Аз съм един от вас. Обичам ви безкрайно много. Никога няма да вървя повече сам – благодаря ви за това“, каза емоционалният германец.

      Междувременно, мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола почете своя голям съперник край страничната линия след рекордната четвърта поредна титла на Висшата лига. „Ще ми липсва много. Юрген изигра голяма роля в живота ми, той ме направи по-силен като мениджър, мисля, че се уважаваме невероятно много. Просто искам да му благодаря за топлите думи и той знае, че неговият клуб ми донесе много в моята кариера“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ