петък, 27.09.24
18.8 C
София
23 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      НЕНЧЕВ: ОЧАКВАМЕ ЗАСИЛВАНЕ НА БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА

      „Напрежението в Сирия ескалира, което би могло да доведе до засилване на бежанската вълна, включително и към България“. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред Нова телевизия.

      Ненчев заяви, че страната ни има готовност да увеличи многократно военнослужещите по границата, ако е необходимо. Той добави, че могат веднага да бъдат мобилизирани около 1000 военнослужещи. Според него трябва възможно най-бързо да се прекрати натискът в Сирия.
      Ненчев заяви, че без сухопътна операция в Сирия няма да се размине, но по думите му до момента не се предявени искания към страната ни за участие във военна операция.
      Министърът добави, че е обезпокоен от ситуацията със сваления руски самолет. Той изрази надежда, че ще се намери мирно политическо решение. Според него трябва да се намери решение, което да удовлетворява и Русия и Турция.
      Ненчев съобщи, че въздушното ни пространство не е било нарушавано през последните дни от чужди летателни машини. Той подчерта, че към момента няма заплаха към националната ни сигурност.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ