вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      БДЖ ПРОДАВА БИЛЕТИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ

      От понеделник български държавни железници започва предварителна продажба на билети за всички бързи влакове поради предстоящите празници. Предварителната резервация може да се направи във всички гари и бюра в страната от 14-ти декември до 3-ти януари. Извънредни влакове движещи се за Коледа и Нова година не са предвидени, информират от БДЖ.

      Въвежда се ново разписание и за останалите влакове. В него е заложено пускането на допълнителни влакове, които ще пътуват по някои от по-дългите дестинации в страната.
      Във новото разписание ще бъдат пуснати и два международни бързи влака между София и Белград, в състава на които ще има и спални вагони между София и Москва през Будапеща – Братислава – Варшава – Минск.
      Московските вагони ще се движат до Варна и Бургас, както и в обратна посока. Специална оферта за пътниците е договорена и с Румъния. Още два международни влака с ново разписание ще пътуват между Софи и Будапеща по моста „Нова Евпора“. Те ще пътуват през нощта, а композицията ще бъде съставена от един седящ вагон, един кушет и един спален вагон, като на Българска територия в състава им ще бъдат включени и вагони по направлението София-Видин-София.
      Новото разписание предвижва и два допълнителни бързи влака със задължителни резервации , които ще пътуват между София и Русе. От централна гара влакът ще тръгва в 15:30 ч. и ще пристига в Русе в 21:40 ч., а от там влакът ще тръгва в 6:15 ч. и ще пристига в София в 12:23ч.
      С новия график директната връзка между Пловдив и Димитровград ще бъде възстановена. До завършване на електрификация в участъка, три бързи влака, които пътуват между София и Пловдив, вече ще се движат по удължен маршрут между София и Димитровград. Допълнителни влакове ще има и по теснопътната железопътна линия Септември-Добринище.
      За летния сезон са предвидени два бързи влака между София и Варна. От 1 юни до 31 август, ще се движат и директни влакове между Русе и Бургас, а от 1 април до 1 ноември влак ще има и от Пловдив до Варна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ