неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      СЪДЪТ СЕ ПРОИЗНАСЯ ПО ДЕЛОТО „ЧЕРВЕИ“

      Софийски градски съд решава „невинни“ или „виновни“ са бившият им ръководител Владимира Янева и ексдиректорът на „Вътрешна сигурност“ в МВР Тодор Костадинов. Двамата са обвинени по скандалната разработка „Червеи“.
      Присъдата ще стане ясна в 13 ч. Не е ясно дали Янева ще се яви, за да чуе лично решението на магистратите, или ще бъде представлявана от адвоката си, както през хода на цялото дело.
      Припомняме, че вчера прокуратурата поиска по 2 години и половина ефективна присъда за Янева и за Костадинов. Защитата на двамата обвиняеми обаче беше категорична, че магистратите няма да приложат подобно наказание и искането за такова е само заради обществения интерес към случая.
      Владимира Янева и Тодор Костадинов са подсъдими за това, че са използвали незаконно СРС-ат по отношение на Централизирания полицейски регистър.
      Т.нар. дело „Червеи“ приключва по-малко от година, след като стана ясно, че по време на мандата на Цветлин Йовчев се е извършвало неправомерно подслушване в по-големи срокове от установените по закон. Под разрешението за подобни действия стои подписът на Владимира Янева.
      Припомняме, че вчера бившата съдийка „се размина“ с друго разследване срещу себе си – за скандалните записи между нея и уволнената съдийка Румяна Ченалова. Магистратите от ВСС решиха, че телефонните разговори между двете са манипулация и съдържанието им е неистинно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ