понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      ВСС ОТНОВО ПОВДИГНА ТЕМАТА ЗА СМС-ТЕ

      Пореден скандал се разигра във Висшия съдебен съвет, като темата за смс-те беше повдигната отново. Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска извинението на представляващия съвета Димитър Узунов по повод поисканата от Панов телефонна разпечатка. Панов изрази надежда с поисканата телефонна разпечатка и с отправеното извинение към Узунов, казусът с смс-те да приключи. На редовното заседание на съвета присъства и главният прокурор Сотир Цацаров. Председателят добави, че разкриването на истината, за това кой е изпратил смс-а има значение за независимостта на Съвета, както и за начините, по които се взимат решения в него. Панов добави още, че ако има член на ВСС, който при вземането на решения се отчита на политици и използва своето познанство с тях, за да въздейства върху други членове, то тогава е засегната независимостта на съдебната система.
      Междувременно Панов използва възможността да се обърне към премиера Бойко Борисов, призовавайки го да каже кой му е изпратил скандалния смс.

      Относно поисканите обяснения в Съвета главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че в закона ясно е разписано кой на кого може да поиска даването на отчет. Той призова да се спазва дневният ред на заседанието, уточнявайки че тази тема не е най-важната в момента.
      Припомняме, че Лозан Панов демонстративно напусна заседанието на ВСС преди седмици, обявявайки, че ще се върне, след като представляващия съвета Димитър Узунов предостави разпечатка на телефона си от периода, когато премиерът Бойко Борисов е получил съобщение за случващото се на редовно заседание на институцията. По-късно Узунов обяви, че е поискал от телефонната компания да представи документ, с който потвърждава, че в този период не е водил никаква кореспонденция.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ